İade & Değişim

Garanti Koşulları

Tüm ürünler aksi belirtilmediği takdirde üretici firmaların garantisi altındadır. Garanti koşullarının geçerli olabilmesi için kargo teslimatı esnasında ürünü mutlaka kontrol ediniz. Herhangi bir hasar gördüğünüzde tutanak tutturarak ürünü teslim almayınız. Ürün üzerinde yapılan değişiklikler, ürünün deforme olması ya da ürünün orijinal dizaynının bozulması garanti kapsamı dışındadır.

Faturası gönderilmeyen ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir.

Ürün İade & Değişim

Sitemiz üzerinden satın aldığınız ve tarafınıza ulaşan ürünün hatalı çıkması halinde teslimat tarihinden itibaren en geç 14 gün içerisinde sayfamızdaki destek bölümünden bizimle iletişim kurmanız ya da aşağıda bulunan iade formunu doldurarak tarafımıza göndermeniz gerekmektedir. Sipariş edilen ürün hatası müşteri kullanımından oluşmuşsa veya 14 günlük yasal süre tamamlanmışsa ürünün iade ve değişimi yapılmaz. Ürün iadesi ve değiştirme şartları olarak, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 29029 sayılı Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği, 29188 sayılı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği uygulamalar esastır (bkz. elektronikaled.com– Mesafeli Satış Sözleşmesi).

Sipariş ile birlikte gönderilen bir promosyon ya da ücretsiz ürün varsa geri gönderilmelidir.

İade Süresi ne kadar?

elektronikaled.com, mesafeli satış yönetmeliğinin 5. Maddesine göre tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 gün içinde, iade koşulları sağlanması dahilinde bütün bedelleri geri ödemekle yükümlüdür. 14 günü aşan iade talepleri için işlem gerçekleştirilememektedir.

İade sürem doldu, nasıl işlem yapabilirim?

İade Talebinin Reddi

İade Süresi geçti nasıl işlem yapabilirim?

İade için belirtilen süreçte gönderilmeyen ürünler iade kabul edilmeyecektir.

Ürününün ambalajı zarar gördü. Yine de iade edebilir miyim?

İade edilen ürünün ambalajı kullanıcı tarafından hasarlanmış ve bu nedenle ürünün tam fiyatından tekrar satılabilme özelliği yitirilmiş ise, iade ürün kabul edilmemektedir.

Ürün kargoda hasar gördü ise yine iade edebilir miyim?

Size teslim edilen paketin içinden ürünün hasarlı, ezik ya da ıslak çıkması durumunda: Durumu teslimat sırasında fark ediyorsanız paketi teslim almayınız.
Hasarlı olan ürünleri değişim / iade için üyelik üzerinden değişim / iade formunu doldurarak tarafımıza gönderebilirsiniz.
Söz konusu işlemleri yaptıktan sonra ürünler tarafınıza sağlam olarak yeniden gönderilecek ya da ürün bedeli iade edilecektir.

Değişim ve İade için ürünü nasıl gönderebilirim?

Öncelikle destek sistemimize telefon yada info@elektronika.com mail adresiyle bize ulaşmanız gerekmektedir. İade ve değişim talebinizin gerekli koşulları sağlaması durumunda değişim / iade edilecek ürünü taşım esnasında zarar görmeyecek şekilde paketleyerek ve faturası ile birlikte tarafımıza Yurtiçi Kargoya adımıza teslim ederek tarafımıza gönderiniz.

İade Ücreti Farklı Banka veya Karta yapılabilir mi?

İadeler bankaların online ödeme sistemleri üzerinden yapılmaktadır. Banka kısıtlamaları gereği, iade sadece ödeme için kullanılan karta, hesaba ve ödeme tipine uygun olarak yapılmaktadır.

İade ücretleri için geri ödeme süresi ne kadar?

İadenin hesaba yansıma süresi ortalama 1 ile 3 hafta arasındadır.

Bankanızdan kaynaklı sebeplerle iadenizin kredi kartınıza yansıması bir kaç gün sürebilir. İadenizin makul süre içerisinde gerçekleşmediğini düşünüyorsanız lütfen durumu “bize ulaşın” sayfamızdan ya da +90 (535) 297 28 98 numaralı telefonumuzdan bize iletiniz.

Bankaların çalışma prensibi gereğince taksitli olarak satın almış olduğunuz ürünlerin geri ödemeleri de ekstrenize aynı taksit planı doğrultusunda yansıyacaktır.

İade ürün kargo ücretini kim karşılamaktadır?

Sitemiz üzerinden satın aldığınız ve tarafınıza ulaşan ürünün hatalı çıkması ve İade prosedürüne uygun sürelerde yapılan tüm iade işlemlerinde ürünleri Yurt içi Kargo ile karşı ödemeli olarak gönderebilirsiniz. Yurtiçi Kargo dışındaki firmalarla yapacağınız gönderilerde kargo bedeli sizin tarafınızdan karşılanmış olmalıdır, aksi halde karşı ödemeli gönderi teslim alınmaz.

Kurumsal olarak yapılan satım alımlarda iade nasıl yapılmaktadır?

Ürünün faturası şirket adına kesilmiş ise iade işlemi için kurumun düzenlemiş olduğu ‘iade faturası’ ve ‘iade irsaliyesi’ (ya da irsaliyeli fatura) gönderilmesi zorunludur. Aksi durumda, faturası kurumlar adına düzenlenen siparişlerin iadeleri yapılamamaktadır.

Kurumsal olarak yapılan satım alımlarda iade nasıl yapılmaktadır?

Ürünün faturası şirket adına kesilmiş ise iade işlemi için kurumun düzenlemiş olduğu ‘iade faturası’ ve ‘iade irsaliyesi’ (ya da irsaliyeli fatura) gönderilmesi zorunludur. Aksi durumda, faturası kurumlar adına düzenlenen siparişlerin iadeleri yapılamamaktadır.

Alışveriş Sepeti

close